Szervízelés

Egy nyílászáró vásárlása során fontos, hogy részletesen átnézzük a garanciális és karbantartási útmutatót, amely részletezi a biztonság szempontjából fontos vasalati alkatrészek és ezek rendszeresen történő karbantartására vonatkozó műveleteket a biztos elhelyezés, kopás és hosszú élettartam tekintetében.

Mint minden használati eszközre, a nyílászáróra is igaz,  hogy a forgó-mozgó alkatrészeket bizonyos időközönként ellenőrizni kell a rendeltetésszerű használat érdekében. A vasalatokat meg kell tisztítani a szennyeződésektől, az egymáson gördülő és súrlódó alkatrészek kenéséről is gondoskodni kell. Szükség esetén meg kell húzni a rögzítőcsavarokat, illetve a károsodott elemeket meghatalmazott szakemberek által ki kell cseréltetni. A műanyag és gumi alkatrészeket évente egyszer meg kell tisztítani és be kell zsírozni a funkció megtartása érdekében.

Minden vasalati változat finombeállítási lehetőséggel rendelkezik. Az épületek mozgásából adódóan az eredeti beállítás elmozdulhat, melyet utólagos beállítással vissza kell állítani az optimális helyére figyelembe véve a működőképesség és értékmegőrzés hosszú távú biztosítását. A személyi és vagyoni sérülések elkerülése érdekében szakszerű karbantartás és ápolás szükséges. 

Amennyiben a fent felsorolt műveletek elvégzésére idő illetve szerszám hiány miatt Önnek nincs lehetősége, úgy cégünk ezzel a szolgáltatással is igyekszik magas minőségű termékeinek értékét megtartani, illetve felhívjuk figyelmét, hogy a garanciális és karbantartási jegyzőkönyv szerint ezen munkálatok elvégzése elhagyhatatlan részét képezik a gyári garanciális feltételeknek.