Solarlux teraszbeépítés, télikert - 4 évszak a teraszon

Családi házaknál a terasznak különösen fontos a szerepe: kellemes esti borozások, délutáni lustálkodások, baráti összejövetelek ideális színtere lehet, legalábbis, ha jó az idő. Az időjárás változásait ugyan nem tudja befolyásolni, de védekezni ellene igen!

Az üveg teraszfedés véd a csapadék ellen, de nem sötétíti le a teraszát. Nyáron pedig a megfelelő árnyékoló használatával a hűvösben üldögélhet kedvenc könyvével a kezében.

A teraszbeépítés tulajdonképpen a teraszfedés és az erkélyüvegezés kombinációja: a mozgatható üvegtáblák segítségével terasza bármikor nyitottá vagy zárttá tehető, így egy hirtelen jött nyári zápor sem vet véget a vasárnapi teraszon elköltött ebédnek.

Ha teljes értékű lakótérrel szeretné bővíteni az otthonát, akkor a Solarlux télikert az ideális megoldás. Mivel a Solarlux télikert a teraszfedés és a hőszigetelt harmonika üvegfal kombinációja, ezért az adott helyiség télen-nyáron jól használható: télen meleg, nyáron szellős és a megfelelő árnyékolók használatával, hűvös lakrészt tud kialakítani otthonában.

Milyen költséggel kell számolnom egy télikert építése során?

Az üvegház építése alapvetően három fő költségtételből áll:

  • alapozási, építészeti járulékos költségek (alap, burkolás, vízelvzetés... stb)
  • hőszigetelt üvegtető
  • mobil vagy fix oldalfalak

Az alapozási és járulékos építészeti munkák helyszínenként változóak. A hőszigetelt üvegtető költségvetésénél szereléssel együtt (pl. SDL Nobilis) körülbelül 275.000,- Ft/m2 beruházási értékkel számolhat. A mobil harmonika oldalfalak (pl. SL60e) beruházása körülbelül 220.000,- Ft/oldalfal m2 költséget jelent. A fix üveg oldalfalak kb. 90.000,- Ft/oldalfal m2 költségvetésből kihozhatóak.